U bent hier

Anatomopathologie

Unieke expertise in dermatopathologische diagnostiek

De afdeling anatomopathologie van het Centrum voor Medische Analyse is gespecialiseerd in de pathologie van huidziekten. Een team van inmiddels 10 pathologen verwerkt in onze vestigingen te Antwerpen en Herentals meer dan 60.000 inzendingen van dermatologen over heel Vlaanderen.

Het spectrum van dermatopathologische diagnostiek is zeer ruim. Zo omvat het onder meer biopten en excisies van alle soorten pigmentletsels, cutane tumoren en  inflammatoire dermatosen. De expertise die doorheen de jaren werd opgebouwd is meer dan uniek. Bovendien wordt de kennis van de betrokken dermatopathologen voortdurend bijgeschaafd via bijscholing in diverse en vooral buitenlandse meetings, cursussen en workshops.

Tussen de collega’s is er dagelijks overleg over moeilijke casuïstiek. Ook dergelijke feedback is enorm waardevol. Meer nog, deze is een vereiste voor de kritische en genuanceerde analyse van dermatopathologische diagnoses. Clinico-pathologische besprekingen kunnen we steeds organiseren in onze vestiging te Antwerpen.

Het laboratorium beschikt uiteraard over een waaier van bijkomende diagnostische hulpmiddelen (specifieke kleuringen, immunohistochemie, immuunfluorescentie) voor een verdere verfijning van de diagnostiek.