U bent hier

Historiek klinisch labo Medina

Belgisch familiebedrijf

Al bijna 40 jaar wordt het Medisch Labo Medina geleid door de familie De Raedt-Verheyden. Door hard werken en voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit en service voor de arts en zijn patiënt, groeide het bedrijf uit tot een van de meest gespecialiseerde labo's in België.

Het Klinisch Laboratorium Dendermonde (KLD) werd opgericht in 1978 door het echtpaar Frederica Verheyden en Gino De Raedt. In 1999 werd het labo MLM in Aalter overgenomen. Vanaf dat moment werd de naam 'Medina' door beide vestigingen gebruikt. In de daarop volgende jaren werd de Medina-familie verder uitgebreid met de laboratoria in Torhout in 2000, Aalst in 2004, het Medisch en Veterinair laboratorium in Oostakker in 2005 en het laboratorium ZOV in Brakel in 2006.

Investeren in kwaliteit en service

Dankzij de groei werd de organisatie steeds verder geprofessionaliseerd en de dienstverlening naar de arts geoptimaliseerd.

Het bedrijf blijft voortdurend verder investeren in het ontwikkelen van :

  • Nieuwe testen en technieken
  • Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van informaticatechnologie in samenspraak met de huisartsen
  • Het elektronisch patiëntendossier

Door zich actief en open op te stellen, streeft het Medisch Labo Medina naar een blijvende en dynamische positie in de eerstelijns gezondheidszorg.